De biodiversiteit in de Noordzee neemt af. Om de balans te herstellen zijn actieve ingrepen noodzakelijk, en windparken bieden hiervoor unieke omstandigheden. Maar welke maatregelen zijn effectief? En hoe brengen we partijen met verschillende belangen en expertises bij elkaar, zodat we samen kunnen werken aan natuurherstel?
Onze aanpak

De uitdaging
Leren door doen
Herstel
Kernactiviteiten
Praktijkmissies
In vijf windparken op zee werken we samen met onze partners actief aan natuurherstel.
We kweken gezonde oesters in onze oesterkweeklijn en zetten deze uit, plaatsen artificiële riffen, experimenteren met aanpassingen aan funderingsconstructies en testen nieuwe monitoringstechnieken. Experimenten die succesvol zijn in de Offshore Test Site, voeren we op grotere schaal uit in windparken op zee.

Samenwerken
We zijn trots op onze krachtige en waardevolle samenwerking met de windsector, overheid en wetenschap. Onze rol is om partijen met verschillende belangen en expertises bij elkaar te brengen. Alleen als we elkaars taal spreken en van elkaar leren kunnen we verandering versnellen en de natuur in de Noordzee versterken. Hier hebben wij een voortrekkersrol in.

Kennis delen
Al onze kennis en ervaring delen we op congressen, in webinars én in onze Toolbox. Dit is een platform dat wetenschappelijke kennis en praktijkervaring rondom natuurversterkende maatregelen op zee samenbrengt. Gebruikers kunnen hier hun eigen projecten toevoegen, waardoor het open-source kennisplatform uitgroeit tot een inspiratiebron voor natuurherstel op zee, wereldwijd.

Internationaliseren
Ook buiten de Noordzee is er een wereld te winnen op het gebied van natuurversterking in offshore windparken. We jagen verandering aan en delen onze kennis internationaal. Van WindEurope in Kopenhagen tot het International Partnering Forum (IPF) in de VS: we vertellen ons verhaal proactief en inspireren anderen om mariene biodiversiteit te versterken en verandering te versnellen.

Bekijk onze impact op onze locaties in de Noordzee

